Äppelmos med kanel

Toppa frukostgröten med hemgjord äppelmos. Håller cirka två veckor i kylen men går även bra att frysa i mindre portioner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg äpplen - gärna med rött skal t ex Alice
  • 4 kanelstänger
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Skala, rensa bort kärnhus och skär äpplena i grova bitar.

  2. Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med kanelstänger, socker och vatten. Sjud under lock och rör om ofta så att det inte bränner i botten.

  3. Koka 10-15 minuter, tills äpplena mosats. Tillsätt kanelen och blanda noga.

  4. Häll upp moset i väl rengjorda varma burkar och sätt genast på lock. Förvara kortare tid i kylen eller längre tid i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!