Äppellängd med mandel

Ljuvligt gott och saftigt! Den här äppellängden med mandelmassa bakas med smördeg vilket gör att det påminner lite om wienerbröd. Ruskigt gott till glöggfikat!
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • smördeg - färdigkavlad 40x10 cm
  • 1 st äggula
  • 50 g mandelmassa - riven
  • 2 - 3 st äpplen - röda, mkt tunt skivade
  • florsocker
  • 4 msk aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper och nagga mitten med en gaffel.

  3. Vispa gulan lätt och pensla en centimeter kant. Lägg mandelmassa i mitten och fördela äppleskivor på. Pudra med florsocker och grädda längden i 15–20 minuter tills äpplena börjat mjukna och smördegen rest sig och fått vacker färg.

  4. Smält aprikosmarmeladen och pensla på äppelskivorna. Låt svalna och skär i bitar. Pudra florsocker på kanterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!