Äppelkompott med limoncello

Äpplena får en lätt citronsmak av limoncello, som kan bytas ut mot citron och lite vatten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 0,75 dl limoncello (citronlikör) - citronlikör
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 12 cantuccini - (italienska mandelskorpor)
  • 12 cantuccini - (italienska mandelskorpor)

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i ca 1 x 1 cm stora tärningar.

  2. Koka dem med limoncello och socker utan lock ca 5 min.

  3. Låt kallna.

  4. Vispa grädden till ett fast skum.

  5. Krossa skorporna. Varva äppelkompott, grädde och skorpor i glas eller skålar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!