Äppelkladdkaka - kladdkaka och äppelkaka i ett

Äppelkladdkaka – en blandning av äppelpaj och kladdkaka. Äppelkladdkaka är en mycket god och enkel efterrätt.
Äppelkladdkaka
Äppelkladdkaka Foto: Allt om Mat

Äppelkladdkaka

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g smör - smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 st äpplen
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°.

  2. Vispa ihop ägg, socker och tillsätt smält smör.

  3. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

  5. Grädda äppelkladdkakan mitt i ugnen i 25–35 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten – inte rinnig men ha en kladdig kärna. Känn med en sticka när äppelkladdkakan är klar.

  6. Låt kakan bli kall innan servering.

Servera äppelkladdkaka med

Vaniljsås

Vaniljglass

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!