Äppelkaka smulpaj

En krispig, knaprig och smakrik äppelkaka. Snabb och lätt att bara rör ihop. Serveras med vaniljyoghurt.
Allt om Mat

Äppelkaka

  • 4 äpplen
  • 0,75 dl fruktsocker
  • 0,5 dl linfrön - krossade
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl havrekli
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,25 dl flytande smör och rapsolja

Tillbehör

  • 1 l vaniljyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Blanda socker, linfrön, havregryn, havrekli, solrosfrön, kanel och vetemjöl i en skål. Häll i smör- & rapsolja och rör om till en deg. Bred degen över äpplena.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med vaniljyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!