Äppeldricka med kanel

Recept på äppeldricka med kanel. Sockermängden beror på äppelsort. Rör ut sockret, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker. Drickan går utmärkt att frysa.
Foto: ANNIKA VANNERUS

Ingredienser

  • 2 kg äpplen - ex Katja
  • 1 citron
  • 1,5 l vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk citronsyra
  • 1,5 - 2.5 dl strösocker - per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Ta bort fnas och skär bort eventuellt skadade partier från äpplena. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.

  2. Häll vattnet i en rostfri bunke och tillsätt citronskivor, kanelstänger och citronsyra.

  3. Riv äpplena på matberedarens grova rivskiva. Blanda genast ner äppelrivet i vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett dygn. Rör om då och då.

  4. Sila fruktmassan genom silduk eller kökshandduk. Mät upp saft och socker och häll över i en ren bunke. Rör tills sockret löst sig. Späd eventuellt med vatten om drickan känns för koncentrerad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!