Äppelchutney med calvados

Recept på äppelchutney calvados och långpeppar. Långpeppar är en gammal pepparsort som främst används i till exempel det indiska köket. Den kan ersättas med 10 svartpepparkorn. Chutneyn håller 3–4 månader i kylen.
Elisabeth Johansson
Äppelchutney med calvados

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 silverlök - eller gul lök
  • 5 dl strösocker
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl sultanrussin - gula
  • 2 msk calvados
  • 2 långpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Skala och hacka löken.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud utan lock tills äpplena mjuknat men inte kokat sönder, 4–5 min.

  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Låt kallna och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?