Äppelchips

Gör med så många äpplen som du vill ha äppelchips.
Allt om Mat

Ingredienser

  • äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90° och varmluft.

  2. Skär äpplena i mycket tunna skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Pressa en citron och pensla skivorna med citronsaft så att de inte mörknar. Torka äppelskivorna lätt med hushållspapper. Sikta över 1/2 dl florsocker och torka i ugnen ca 2 timmar. I vanlig ugn kan man fördela äpplena på två plåtar och byta plats på plåtarna efter halva torktiden.

  4. Ta ut äppelskivorna och låt dem kallna, skivorna hårdnar först när de kallnat. Lossa dem från papperet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!