Äppelbiffar med morots-tsatsiki

Recept på äppelbiffar med morots-tsatsiki. Satsa på att hitta fina svenska höstäpplena, som är extra aromatiska och fasta. De har tunt skal och behöver inte skalas.

Lena Söderström
Äppelbiffar med morots-tsatsiki
Foto: Ulrika Pousette

Äppelbiffar med morots-tsatsiki

  • 500 g nötfärs
  • 2 äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 kvistar timjan

Tsatsiki

  • 500 g morötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt

Garnering

  • kvistar timjan

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs tärningarna i 1 msk olja så att de mjuknar, 1–2 min. Ta upp och låt kallna.

  2. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Lägg på timjankvistarna och efterstek under lock ca 3 min. Kasta bort timjankvistarna.

  3. Tsatsiki: Skala och strimla morötterna. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Rör i morötterna.

  4. Garnera biffarna med timjankvistar och servera med tsatsiki och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?