Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini

Ulf Elfving om receptet: Korvarnas kung - ja det är nog ändå den gamla hederliga falukorven! Ugnsstekt - som här, med syrliga äppelskivor och läckert smältande ost - blir den en ren delikatess. Och korven får inte vara för mager - originalets stipulerade fetthalt på 23 % är lagom!
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 g falukorv - ca
  • 1 äpple - gärna syrligt
  • 1 liten zucchini
  • 5 - 6 skivor ost - ca 70 g
  • 1 msk senap
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • senap
  • picklad lök - se recept nedan
  • potatis - pressad eller potatismos

Picklad lök

  • 2 röda lökar
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda skivorna med sockret tills löken börjar safta sig.

  2. Lägg löken i en burk och häll över vinäger. Smaka av med salt. Låt stå minst femton minuter, gärna över natten.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Drag av skinnet på korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form med bakplåtspapper.
 Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Ansa och skär zucchini i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

  4. Bred på lite senap och stick ner äppel-, zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15-20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.

  5. Servera med extra senap och picklad lök. Pressad potatis eller potatismos är gott till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!