Aperol spritz-marmelad

Klassisk drink - i marmeladform! Aperol spritz-marmelad blir vackert orange med apelsinsmak och friskhet från cava. Det blir en perfekt ge bort-present till marmerladfantaster och drinksugna. God tillsammans med lagrad prästost, getost eller färskost.

Aperol spritz-marmelad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 0,5 dl Aperol
  • 1 dl prosecco - eller vitt vin
  • 300 g syltsocker

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2 1/2 dl saft.

  2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Mät saft- och skalblandningen till 3 dl.

  3. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.