Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.
Aperol spritz-marmelad
Klassisk drink - i marmeladform! Aperol spritz-marmelad blir vackert orange med apelsinsmak och friskhet från cava. Det blir en perfekt ge bort-present till marmerladfantaster och drinksugna. God tillsammans med lagrad prästost, getost eller färskost.
Ingredienser
-
3
apelsiner
-
0,5 dl
Aperol
-
1 dl
prosecco
- eller vitt vin
-
300 g
syltsocker
Gör så här
-
Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2 1/2 dl saft.
-
Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Mät saft- och skalblandningen till 3 dl.
-
Tillsätt syltsockret och koka under omrörning ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.