Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aperitivo - Negroni

Aperitivo kommer från det latinska verbet aperire, ”att öppna”och betyder kort sagt att ”öppna magen” innan man äter middag. Negroni är en perfekt aperitivo med sin lätt bittra smak. Toppa med mer soda om du vill lätta den bittra smaken.

Petra Lindstrand
Aperitivo - Negroni
Aperitivo - Negroni
Aperitivo - Negroni
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 clgin- gärna Hendrick’s
  • 2 clröd vermouth- gärna italiensk
  • 2 clCampari
  • sodavatten- ev

Garnering

  • 1apelsin

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet på apelsinen med en potatisskalare. Skär bort det vita med en kniv. Vrid skalen och lägg i

    glasen med is.

  2. Häll i gin, vermouth och campari och rör om. Toppa eventuellt med lite sodavatten. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: