Apelsinsallad med kokos & ­pistasch

Ett sött och fruktigt avslut på måltiden! Kokosgrädde brukar finnas jämte kokosmjölk i butiken.
Apelsinsallad med kokos & ­pistasch
Apelsinsallad med kokos & ­pistasch Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 0,5 dl pistaschnötter - utan skal
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 tsk rårössocker
  • 0,5 dl kokosflagor - eller 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Skala apelsinerna – även de vita, beska ­hinnorna ska bort! – och skiva dem. Lägg upp på fat.

  2. Grovhacka nötterna.

  3. Rosta kokosen gyllene i en het, torr panna. Rör och passa noga – det går snabbt!

  4. Klicka ut kokosgrädden på apelsinskivorna. Strössla över nötter, kokos och socker. 170 KCAL/PORTION 10 g fett, 3 g protein, 15 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!