Apelsinmarmelad med grapefrukt

Apelsinmarmelad blir extra god och smakrik med blodapelsin och får lite beska av grapefrukt. Använd en riktigt vass kniv till apelsinerna, då blir det enklare att lyckas.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 grapefrukter - gärna blod-
  • 5 apelsiner - vanliga eller blod-
  • 1 citron
  • 1 kg syltsocker

Förslag på smaksättning

  • 2 msk ingefära - finriven
  • 2 tsk kardemumma - stött
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Skölj frukten i ljummet vatten. Skala det yttre av skalet med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Lägg dem i en gryta.

  2. Skär av allt det vita skalet på frukterna. Skiva och skär fruktköttet i små bitar. Lägg ner frukttärningarna med saften i grytan. Plocka bort eventuella kärnor. Väg frukt och skal, det ska vara 1 kilo.

  3. Koka upp under lock och sjud 2–3 min. Häll ner sockret, rör om. Koka upp och sjud marmeladen ca 30 min. Rör då och då. Häll marmeladen i burkar och sätt på lock. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!