Apelsinlax i paket med spenatcouscous

Laxen blir saftig och god då den bakas i små foliepaket med apelsin, salladslök och chili.
Allt om Mat
Apelsinlax i paket med spenatcouscous
Apelsinlax i paket med spenatcouscous Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé - (à 125 g)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 apelsiner
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 röd paprika
  • 2,5 dl fullkornscouscous
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 påse spenat - färsk (150 g)
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfilébitarna på var sitt stort ark aluminiumfolie. Strimla salladslöken. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Kärna ur och strimla chilin. Fördela lök, apelsin och chili. Strö över 1 tsk salt.

  2. Vik ihop folien till tättslutande paket och ställ dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Kärna ur och hacka paprikan. Tillaga couscousen i vatten med grönsaksbuljongtärning enligt förpackningens anvisning. Tillsätt paprika och spenat när ca 2 min av koktiden återstår. Smaka av med 1/2 tsk salt och peppar. Servera laxen ur paketen med spenatcouscousen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!