Apelsinkyckling i ugn  

Apelsinkyckling i ugn kryddas med en rökig chili vilket är gott till kyckling och apelsin. Gillar man ordentlig hetta ökas mängden pepparsås med några teskedar. En enkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 1 apelsin
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk tabasco chipotle - + 2 tsk
  • 800 g potatisar - små, gärna rödskaliga
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 70 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet på halva apelsinen med zestjärn eller potatisskalare. Pressa ut saften. Blanda apelsinskal och apelsinsaft med rosmarin, 2 tsk tabasco, 1 msk olja, 1 msk vinäger och 1 tsk salt. Lägg i kycklingbenen och vänd runt. Låt stå ca 5 min.

  2. Skrubba potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela kycklingbenen runt om eller vid sidan av potatisen och häll marinaden på benen. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuk, cirka 35 min.

  3. Rör samman yoghurten med 2 tsk tabasco, honung och 1/2 tsk salt. Servera kyckling och potatis med yoghurtsås och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!