Apelsiner med marängtäcke

Apelsinen och marängen kan förberedas, men gratineringen måste vänta till precis före servering.
Mandeltårta till påsk
Mandeltårta till påsk Foto: Ulrika Pousette

Apelsiner med marängtäcke

  • 2 apelsiner
  • 3 msk Cointreau - eller grand marnier
  • 0,5 dl saltade pistaschnötter
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,25 l vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera apelsinerna och gröp ut fruktköttet med en grapefruktkniv. Skär fruktköttet i mindre bitar. Ställ skalhalvorna på en plåt. Fördela apelsinbitarna i skalen och häll över likör.

  2. Finhacka pistaschnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda i nötterna.

  3. Fördela glassen i apelsinhalvorna och bre marängsmeten över. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills marängsmeten fått fin färg. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!