Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll är ofta honungsglaserade, här bjuder vi dock på en underbar glaze med apelsin och ingefära.
Allt om Mat
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen!
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen! Foto: Per Ranung

Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

  • 1,5 kg revbensspjäll - tjocka
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk salt - /liter vatten
  • 1 tsk flingsalt

Garnering

  • 2 msk honung - flytande
  • 2 dl apelsin - pressad
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ingefära - riven
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revben och lök och koka upp på nytt. Låt sjuda utan lock, ca 1 1/2 timma. Låt kallna i lagen.

  2. Glaze till grillade revbensspjäll i ugn: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 15 min.

  3. Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek mitt i ugn tills de fått fin färg, ca 25 min. Strö över flingsalt och servera.

    Foto: Per Ranung

    Köttbullar, revbensspjäll och Janssons frestelse hör julen till.

  4. Tips!

     

    Koka revbensspjällen innan du grillar dem, i en vanlig kastrull eller lergryta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!