Apelsin- och chokladsemifreddo

Recept på apelsin- och chokladsemifreddo. Lättlagad festdessert med mörk choklad, maräng och apelsin.
Apelsin- och chokladsemifreddo
Apelsin- och chokladsemifreddo Foto: Carin Pålsson

Apelsin- och chokladsemifreddo

  • 4 ägg
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g mandlar - kanderade
  • 50 g mörk choklad - (70%)
  • 10 maränger
  • 1 stor apelsin - rivet skal

Garnering

  • 50 g mandlar - kanderade
  • 50 g mörk choklad - (70%)
  • 10 maränger

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg­ vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor­na med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.

  2. Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i gräd­den. Hacka mandlar, choklad och ma­ränger grovt. Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plast­folie. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  4. Hacka mandlar, choklad och maräng­er och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!