Apelsin- och aprikosscones

Dessa gyllengula scones är både söta och friska på samma gång. Passar både till frukost och fikat. Kan ätas som de är eller med lite smör eller färskost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl aprikoser - torkade skurna i mindre bitar
  • 75 g smör
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 2 dl apelsinjuice - nypressad

Att doppa i

  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser samt aprikosbitarna. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen.

  2. Tillsätt det fin rivna apelsinskalet och apelsinjuice. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Häll upp strösocker på ett fat. Ta med hjälp av 2 skedar ut 8 klickar och doppa vartefter i sockret. Lägg därefter på bakpappersklädd plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 15-18 min eller till de fått färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!