Ansjovisvaktelägg

Recept på ansjovisvaktelägg – vaktelägg som tillsammans med anjovis och salladslök blir till små underbara munsbitar på buffén.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 vaktelägg
  • 8 anjovisfiléer
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Lägg vakteläggen i kallt vatten och låt koka upp. Sjud äggen 2 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem.

  2. Lägg en ansjovisfilé på varje ägg och stick i ett litet spett eller tandpetare.

  3. Ansa och strimla salladslöken och strö den över äggen.

  4. Tips: När man öppnar ett vaktelägg pickar man försiktigt hål i skalet runt om ägget med en liten kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!