Ansjovisrullar med prästost

Rullarna är godast nygräddade, men går också bra att servera kalla. Fantastiskt goda som aptitretare.
Mitt Kök
Ansjovisrullar med prästost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 ark filodeg - kyld, ca 30x40 cm
  • 1 dl rödlök - hackad
  • 1 dl dill - hackad
  • 2 dl prästost - finriven
  • 16 anjovisfiléer - (ca 1 1/2 burk à 125 g)
  • 4 msk smör - ca smält

Gör så här

  1. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Blanda lök, dill och ost.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg ostblandning och en ansjovisfilé längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök