Ansjovisrullar med kalixlöjrom

Recept på ansjovisrullar med kalixlöjrom. En lite lättare variant av gubbröran, med en lyxig klick kalixlöjrom på toppen.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 1 burk anjovisfilé - (125 g)
  • 1 salladslök
  • 150 g färskost - naturell
  • 3 tunnbröd - rektangulära
  • 2 msk rapsolja

Garnering

  • 50 g kalixlöjrom
  • dill

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av, hacka den. Finstrimla salladslöken. Blanda ansjovis, lök och färskost.

  2. Bred ut färskostcrèmen på tunnbröden och rulla ihop dem.

  3. Stek rullarna i olja i en stekpanna tills de fått fin rostad färg. Skär upp varje rulle i åtta bitar. Toppa med löjrom och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!