Ansjovispasta med grönkålspesto

Färsk grönkål brukar bli kvar svalen. Prova den i en pesto med riven julost och mandel. Gott tillsammans med ansjovisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 dl grönkål - förvälld, hackad
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dl sötmandel
  • 1 dl ost - riven lagrad. tex västerbotten eller prästost.
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 125 g anjovis - (ask)

Tillbehör

  • tomater

Gör så här

  1. Koka pastan.

  2. Krama ur vattnet ordentligt ur grönkålen. Skala löken och skär den i bitar.

  3. Mixa grönkål, lök, mandel, ost och olja i mixer. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Skär ansjovisen i bitar. Blanda peston med den nykokta pastan och strö över ansjovisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!