Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Lättlagade och klassiska krustader är ett populärt tilltugg. Det här receptet är framtaget i samarbete med Västerbottenost.
Fredrik Eriksson

Ingredienser

  • 1 pkt krustader - ca 15-20 st
  • 100 g västerbottensost - riven
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 burk anjovisfiléer - liten
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Fyll krustaderna till hälften med osten.

  3. Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.

  4. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min.

  5. Hacka löken, stek den i smör och tillsätt sockret efter en stund. Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt och flytande, karamelliserat.

  6. Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!