Annorlunda Janssons frestelse

Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssons frestelse med lite mer smak.
Allt om Mat

Janssons frestelse

  • 6 medelstora potatisar
  • 150 g palsternacka - (medelstor)
  • 150 g rotselleri - (medelstor)
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar anjovis - á 125 gram
  • 3 dl grädde
  • ströbröd
  • 2 - 3 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och strimla rotfrukterna.

  3. Skala och skiva löken tunt.

  4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnsfast form. Varva rotfrukter, lök och ansjovis. Avsluta med ett lager rotfrukter.

  5. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över ett tunt lager ströbröd och klicka ut smöret. Ställ i ugnen cirka 45 minuter. Grädda tills rotfrukterna känns mjuka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!