Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Annas apelsindessert

Annas apelsindessert görs snabbt på färdig smördeg. Smördegen som blir över går bra att frysa in och använda vid ett senare tillfälle.

Annas apelsindessert
Annas apelsindessert
Annas apelsindessert
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 smördegsplatta - kyld  (à 230 g)
  • 2 apelsiner
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarponeost
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • 25 g pistaschnötter - skalade

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta ut 4 rundlar ur degen med ett mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bottnarna kallna på galler.

  2. Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 2 tsk skal. Skär av allt skal, även det vita, från båda apelsinerna. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

  3. Vispa grädden pösig. Rör i osten och tillsätt apelsinskal, florsocker och apelsinblomsvatten.

  4. Grovhacka nötterna. Klyv bottnarna och klicka apelsincrème på underdelarna. Toppa med apelsinklyftor och nötter. Pudra över florsocker och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?