Ankleverspett med päron- och fikonsalsa

Ankleverspettet kan varieras med kokt eller grillad kyckling i stället för fläsk men då måste man tillsätta lite extra salt. Butternutsquash är en vintersquash med gulrött kött och den kan ersättas med pumpa. De finns liksom torkade körsbär i saluhallar. De senare kan ersättas med sultanrussin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g sidfläsk - rimmat magert
  • 1 burk anklever - (200 g)
  • 2 msk vitt portvin
  • 300 g butternutsquash
  • 100 g alfalfagroddar

Salsa

  • 1 williamspäron
  • 4 fikon - färska ellr torkade fikon
  • 4 msk soltorkade körsbär
  • 1 - 2 tsk fikon - sherry eller äppelbalsamvinäger
  • 4 msk rött portvin
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 10 mindre grillspett - (av trä)

Gör så här

  1. Tärna och stek fläsket knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Dela anklevern i bitar och blanda den med fläsktärningarna och rör ner portvinet.

  2. Klä en liten form med plastfolie, ca 6x15 cm, och lägg i anklevermassan. Täck med plastfolie och låt vila och stelna 1 dygn i kylen.

  3. Skala och skär squash i ca 3 cm kuber och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.

  4. Salsa: Skala och skär päron, fikon och körsbär i små tärningar. Blanda allt med fikonvinäger, portvin, olivolja och svartpeppar. - Hit går bra att förbereda -

  5. Lyft upp anklevern ur formen och skär den i 10 bitar. Trä upp anklevern, squashtärningarna samt groddarna på spetten. Fördela salsan i glasen och stick ner spetten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!