Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ljuvlig och len anklevermousse med sött syltat päron. Spara lagen som päronet kokat i och häll  över en fruktsallad.

Anklevermousse

  • 200 g anklevermousse - ekologisk
  • 1 päron
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 stjärnanis

Garnering

  • 12 dragonkvistar
  • 2 msk rödlöksmarmelad eller cumberlandsås

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Koka ihop vatten, socker och stjärnanis till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan. Lägg päronskivorna i lagen och låt stå ca 5 min. Ta upp skivorna och låt dem rinna av.

  2. Skär anklevermoussen i 12 bitar. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på små gafflar. Tryck fast en liten kvist dragon och klicka på rödlöksmarmelad eller cumberlandsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!