Ankis fiberbröd

Recept på Ankis fiberbröd. Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4,5 dl grahamsmjöl
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl sirap - ljus
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk kummin - hel
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.

  2. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

Foto: Svensson, Svensson o Svensson Heliosg. 3 S-120 30

Följ med Food Pharmacy på en matresa till Marrakech!

Passa på att fly undan novembermörkret och följ med Lina och Mia från Food Pharmcay till färgsprakande Marrakech. Vi maxar denna weekend med det absolut bästa staden har att erbjuda i form av upplevelser, mat, shopping och såklart spännande föreläsningar och workshops med Food Pharmacy. 

Lina och Mia från Food Pfarmacy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!