Ankis fiberbröd

Recept på Ankis fiberbröd. Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.

Allt om Mat
Ankis fiberbröd

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4,5 dl grahamsmjöl
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl sirap - ljus
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk kummin - hel
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.

  2. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Svensson, Svensson o Svensson Heliosg. 3 S-120 30

Följ med Food Pharmacy på en matresa till Marrakech!

Passa på att fly undan novembermörkret och följ med Lina och Mia från Food Pharmcay till färgsprakande Marrakech. Vi maxar denna weekend med det absolut bästa staden har att erbjuda i form av upplevelser, mat, shopping och såklart spännande föreläsningar och workshops med Food Pharmacy. 

Lina och Mia från Food Pfarmacy

För fler recept som är bra för tarmfloran, se Food Pharmacy Kokbok. En antiinflammatorisk kokbok!