Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk, gammeldags soppa med milda, fina smaker. Servera soppan med bröd och ost, gärna en lagrad variant.
Koka upp vatten med buljongtärningarna i en gryta.
Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i cm–stora tärningar. Lägg rotfrukterna i buljongen och låt koka under lock ca 5 min.
Skär blomkål i små buketter. Lägg dem i soppan och koka ytterligare ca 5 min.
Ansa och strimla purjolöken. Lägg purjolök och ärter i soppan och rör i grädden.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och red av soppan. Koka upp och låt sjuda 2–3 min.
Blanda ner persiljan i soppan och krydda med salt och peppar. Toppa med extra persilja och servera soppan med bröd och ost.