Ångad sejrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi
Recept på ångad sej- eller torskrygg med spetskål, basilikasmör, ärter och kålrabbi. Här får fiskens egen smak komma fram tillsammans med nyskördade ärter och späd spetskål.
Ingredienser
-
600 g
sejrygg
- eller torskrygg, kravmärkt
-
1
spetskål
- litet
-
500 g
gröna ärter
- i skidor
-
1
kålrabbi
- (300 g) liten
-
1 tsk
flingsalt
- + 1 tsk
-
2 tsk
olivolja
Basilikasmör
-
0,5
vitlöksklyfta
-
1 kruka
basilika
-
75 g
smör
- rumsvarmt
-
1 tsk
flingsalt
-
1 tsk
citron
- pressad
Gör så här
-
Smör: Skala och pressa vitlöken och hacka basilikan. Rör ihop alla ingredienser till basilikasmöret.
-
Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Skär bort det mesta av stammen utan att klyftorna faller isär. Ta bort ena ärtskidan så att ärterna kan ångas i sina skal. Skala, halvera och skär kålrabbin i skivor. Fördela grönsakerna i ånginsatsen och strö över 1 tsk salt.
-
Skär fisken i fyra bitar. Pensla den med olja. Strö över 1 tsk salt och lägg fiskbitarna bredvid grönsakerna.
-
Ånga fisk och grönsaker ca 15 min. Servera med smöret.