Ananaspaj

Ananaspaj är en frisk och syrligt god paj.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 400 g ananas - krossad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Tillbehör

  • vispgrädde - ev

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Fyllning: Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ihop crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen. Bred ut fyllningen på pajbottnen.

  3. Grädda pajen längst ner i ugnen 30–35 min. Låt svalna i formen.

  4. Servera gärna ananaspajen med en klick vispad grädde.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!