Ananas- och limechampagne

Ananas- och limechampagne - en skummande champagnedrink som blir en festlig inledning på nyårsafton. Garnityret på drinken ska ha en funktion och höra ihop med drinken. Det ska inte vara i vägen eller hamna i ansiktet när man dricker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 sockerbit
  • 1 cl Cointreau
  • 2 bitar ananas - avlånga
  • champagne - eller mouserande

Gör så här

  1. Dränk sockerbiten i Cointreau. Lägg den på en servett som absorberar allt överflöd.

  2. Skär en lång slinga av limeskal med ett zestjärn. Vira runt ett tjockt sugrör så att du får en spiral. Skär 2 ananasstavar, 1 cm tjocka.

  3. Lägg 3–4 isbitar i ett champagneglas, lägg ner ananasstavar, limespiral och sockerbiten överst. Häll på champagne.

    Foto: Matilda Lindeblad

    Till vänster i bild; Fläderchampagne, till höger i bild; Ananas- och limechampagne

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!