Amerikanska pannkakor med fullkorn

Recept på nyttigare amerikanska pannkakor med fullkorn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk vetekli
  • 1 msk råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1 ägg
  • 1 apelsin - liten, rivet skal
  • 3 msk smör

tillbehör

  • 1 pkt yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 1 honung - flytande
  • 1 kanel
  • 6 klyftor apelsin

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal. Rör till en jämn smet.

  2. Smält 1/3 av smöret i stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten. Grädda små tjocka pannkakor i resterande smör, 2–3 min på varje sida tills de fått fin färg.

  3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.

  4. Lätt att variera! Byt ut apelsinskal mot citronskal vaniljsocker. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!