”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör

”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör lagas smidigt i ugnen. Med mör och saftig kycklinglårfilé fixar du kycklingrätten på mindre än en timme.
Christian Fredriksson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 palsternackor - små
  • 4 potatisar
  • 0,5 rödlök
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 king solo vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Smör

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 king solo vitlök
  • 6 salviablad
  • 1 msk smör - + 50 g, rumsvarmt
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala ­palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare ca 25 min, tills kycklingen är ­genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka.

  3. Smör: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka salvian. Stek lök, vitlök och salvia i 1 msk smör tills löken börjar mjukna. Låt kallna.

  4. Vispa upp lökhacket med 50 g smör. Tillsätt citronskal och ­krydda med salt och peppar.

  5. Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det vispade smöret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!