Ajvarkyckling och ugnspotatis med zucchini och feta

Ajvarkyckling och ugnspotatis med zucchini och feta är lättlagad vardagsmat. Ajvar relish, fetaost och oregano är alla ingredienser som används flitigt i Medelhavsköken.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 800 g potatis
  • 1 zucchini - stor (400 g)
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka oregano
  • 2 dl ajvar relish - stark
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatis noga i ljummet vatten. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Ansa och skär zucchinin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg zucchinin bredvid potatisen på plåten och tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Grovriv fetaosten på rivjärn. Hacka nästan all oregano, spara lite till garnering. Blanda fetaost och oregano.

  4. Putsa kycklinglårfiléerna. Bryn dem i 1 msk olja så att de får fin färg på båda sidor. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på ajvar relish och 2 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock ca 5 min.

  5. Ta potatis och zucchini ur ugnen. Strö över fetaostblandningen. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min så att fetaosten får fin färg.

  6. Servera kycklingen med sås, potatis och zucchini. Garnera med oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!