Ajvarbiffar med krämigt ris och ugnsrostade tomater

Blöt händerna när du formar biffarna så går det lättare. Det går även bra att göra små biffar. Gör då 16 platta biffar i stället och fyll dem på samma sätt.
Ajvarbiffar med krämigt ris och ugnsrostade tomater
Ajvarbiffar med krämigt ris och ugnsrostade tomater

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 400 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 0,5 msk rapsolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt - + 1 + 1 tsk
  • 3 dl ris - långkornigt eller basmati
  • 1 purjolök
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 2 krm
  • 1 dl ajvar relish - het
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 0,5 msk olja och strö över 0,5 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Blanda ner den i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.

  4. Blanda färs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela färsen i åtta bitar och platta ut dem till runda, platta biffar. Lägg en klick ajvar relish mitt på fyra av biffarna. Lägg på resterande biffar och tryck till runt kanterna. Stek dem i 1 msk olja på medelvärme ca 4 minuter på varje sida.

  5. Rör ner crème fraichen i risblandningen och krydda med 1,5 tsk salt och 2 krm peppar. Servera rostade tomater och ris till de nystekta biffarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!