Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Agua de Valencia

Agua de Valencia är en spansk drink som vinner på att göras av riktigt goda färskpressade apelsiner.

Agua de Valencia
Agua de Valencia
Agua de Valencia
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 6 cl gin
  • 6 cl vodka
  • 2 apelsinskivor
  • 4 cocktailbär
  • is
  • 3 dl cava

Tillbehör

  • salta nötter och mandlar

Gör så här

  1. Skär en halv apelsin i skivor.

  2. Pressa ut 2,5 dl saft ur apelsinerna. Blanda saften med gin och vodka i en kanna. Halvera apelsinskivorna. Sätt dem och cocktailbär på små cocktailpinnar. Fyll glasen med is.

  3. Häll på drinken och toppa med cava. Servera med salta nötter och mandlar.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Enligt vår läsare Kerstin Ströberg som har bott i Valencia så använder barerna där Cointreaux, vit rom och vodka istället för kombinationen gin och vodka. En utmärkt och "farlig" kombination till Agua de Valencia med apelsinjuice och Cava.