Äggvåfflor – våfflor med ägg

Recept på äggvåfflor! Lite tyngre och matigare och minst lika goda. Mjuka i stället för frasiga.
Äggvåfflor – våfflor med ägg
Våfflor med ägg blir mer mjuka i konsistensen. Foto: Lina Eriksson

Äggvåfflor

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa till en klimpfri smet. Rör i gräddfil och smör.

  2. Grädda våfflor av smeten i våffel­järn. Servera dem nygräddade.

  3. Tips! Servera gärna våfflan med krämig citronglass!

Vad tyckte du om receptet?