Äggsallad - servera gärna på ett grovt bröd

Recept på äggsallad -- ägg i krämig dressing. Passar perfekt på grovt rågbröd.
Tove Nilsson
Recept på en krämig äggsallad.
Recept på en krämig äggsallad. Foto: STEFAN WETTAINEN

Äggsallad

  • 6 ägg
  • 1 burk kapris - (100 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk skånsk senap - grov
  • 1 msk pepparrot - finriven
  • 2 msk dill - finhackad

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen och spola dem kalla i kallt vatten.

  2. Låt kaprisen rinna av. Blanda den med majonnäs, gräddfil, senap, pepparrot och dill.

  3. Skala och skär äggen i klyftor. Vänd ner dem i såsen. Låt stå i kylen fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!