Äggsallad - servera gärna på ett grovt bröd

Recept på äggsallad -- ägg i krämig dressing. Passar perfekt på grovt rågbröd.

Tove Nilsson
Äggsallad - servera gärna på ett grovt bröd
Recept på en krämig äggsallad. Foto: STEFAN WETTAINEN

Äggsallad

  • 6 ägg
  • 1 burk kapris - (100 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk skånsk senap - grov
  • 1 msk pepparrot - finriven
  • 2 msk dill - finhackad

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen och spola dem kalla i kallt vatten.

  2. Låt kaprisen rinna av. Blanda den med majonnäs, gräddfil, senap, pepparrot och dill.

  3. Skala och skär äggen i klyftor. Vänd ner dem i såsen. Låt stå i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?