Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggsallad på rostat bröd

Äggsallad på rostat bröd passar på till frukost och till mellis. Gott, mättande och nyttigt, När du kokar ägg är det lika bra att koka flera. Gör det på morgonen och ställ in äggen i en skål i kylen.

Liselotte Forslin
Äggsallad på rostat bröd
Äggsallad på rostat bröd
Äggsallad på rostat bröd
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2ägg
  • 4 skivorfullkornsfranska
  • 2paprikaringar
  • 4 mskmajonnäs
  • 2 tskpersilja- hackad
  • 1 krmsalt
  • 4salladsblad

Gör så här

  1. Lägg äggen i en liten kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Låt koka upp utan lock. Sänk värmen och sjud ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och hacka dem.

  2. Rosta bröden. Hacka paprikan. Blanda ägg, paprika, majonnäs, persilja och salt.

  3. Fördela röran på två av brödskivorna. Lägg på salladsblad och lägg på de andra brödskivorna. Skär dubbelmackorna tvärs över ­så att det blir fyra trekanter.

Vad tyckte du om receptet?