Äggsallad

Recept på äggsallad. Nyttig och god frukost-, lunch- eller mellanmålsmacka. Perfekt efter träningen!
Petra Lindstrand
Äggsallad
Äggsallad Foto: Ulrika Pousette

Äggsallad

  • 4 stora ägg
  • 0,5 selleristjälk
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 skivor surdegsbröd - (á 50 g)
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater i skivor

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Kyl äggen i kallt vatten.

  2. Skala och mosa sönder äggen med en gaffel. Finstrimla selleri och gräslök.

  3. Rör ihop ägg, grönsaker, majonnäs, salt och peppar. Servera äggsalladen på bröd med sallad och tomat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!