Äggröra och sik på kavring

Sik- och äggröra på rostad kavring. Kavringstoasten fungerar utmärkt som förrätt eller som del i en brunch.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 200 g rökt sik utan skinn och ben
  • 1 msk smörgåskaviar
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 msk bladpersilja - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk dillfrön - hela
  • 6 kavring - skivor
  • 1 msk smör
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl kesella - (10 %)
  • 0,5 dl majonnäs

Gör så här

  1. Koka äggen 5-6 min. Skala och skär äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Rör ihop kesella, majonnäs och kaviar. Blanda i dill och persilja och krydda med citronsaft, salt, peppar och dillfrön. Vänd i ägg och sik.

  3. Skär bort kanterna från kavringen och stek skivorna i smör.

  4. Lägg fyllningen på nystekta kavringskivor. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!