Äggröra med tryffel

Recept på äggröra med tryffel. Riven tryffel kan ersättas med ett par droppar tryffelolja.
Recept på äggröra med tryffel.
Recept på äggröra med tryffel. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 10 g tryffel - riven
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Knäck äggen försiktigt på den spetsiga delen. Plocka bort tillräckligt mycket av skalen för att de sedan ska kunna användas som ”skålar”. Häll äggen i en bunke. Skölj ur skalen och ställ åt sidan.

  2. Vispa äggen lätt och luftigt tillsammans med grädden.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner äggblandningen. Rör sakta medan äggen tillagas. De ska inte få färg.

  4. Riv över hälften av tryffeln. Krydda med salt och ­peppar.

  5. Fyll äggskalen försiktigt med äggröran. Toppa varje ägg med resterande tryffel.

Recept: Monica Eisenman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!