Äggmuffins med spenat och parmaskinka

Underbara, matiga LCHF-muffins gjorda på ägg, vispgrädde och riven ost. Blanda i parmaskinka, paprika och spenat i smeten och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Äggmuffins

  • 200 g parmaskinka
  • 0,5 paprika
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - mald
  • 150 g ost - riven
  • 1 dl spenat - hackad
  • smör - till formarna

Tillbehör

  • färska örter
  • sallad - mangoldskott

Gör så här

  1. Äggmuffins: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Skär parmaskinka och paprika i bitar.

  4. Vispa ihop ägg och vispgrädde. Vispa i salt och peppar och hälften av osten och spenaten. Häll upp smeten i formarna och lägg i parmaskinka, paprika och resten av spenaten. Strö över resten av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

  5. Ta ut formen och låt svalna i några minuter. Lossa ur formarna.

  6. Servering: Servera med färska örter och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök