Ägghalvor med krasse och ärtskott
Tillagning: 5 minuter
Koktid: 6 minuter
Aktiv tid c:a 5 minuter
Koktid: 6 minuter
Aktiv tid c:a 5 minuter
Ägghalvor med krasse och ärtskott är goda att servera till sill och lax på påskbordet. Krassen har en lite kryddig smak som passar fint till äggen.
Ingredienser
8
bufféportioner
-
8
ägg
Garnering
-
20 g
ärtskott
-
0,5 ask
smörgåskrasse
-
0,5
citron
-
2 krm
flingsalt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp. Sjud äggen mjuka, ca 6 min. Kyl i kallt vatten.
-
Skala och halvera äggen. Skär bort lite av botten så att de kan stå upp på ett fat.
-
Fördela ärtskott och krasse på äggen. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Strö citronskal på äggen. Krydda med flingsalt och peppar.