Ägghalvor med krasse och ärtskott  

Ägghalvor med krasse och ärtskott är goda att servera till sill och lax på påskbordet. Krassen har en lite kryddig smak som passar fint till äggen.  
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 8 ägg

Garnering

  • 20 g ärtskott
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 citron
  • 2 krm flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp. Sjud äg­gen mjuka, ca 6 min. Kyl i kallt vatten.

  2. Skala och halvera äggen. Skär bort lite av botten så att de kan stå upp på ett fat.

  3. Fördela ärtskott och krasse på äggen. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Strö citronskal på äggen. Krydda med flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!