Äggcocotte med grönkål och cheddar
I ugn: 15 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Äggcocotterna ska njutas direkt! Jultid passar de fantastiskt med julskinka och bröd.
Ingredienser
-
100 g
grönkål
-
0,5
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 msk
smör
-
0,5 tsk
salt
-
2 dl
cheddarost
- grovriven
-
4
ägg
-
4 msk
vispgrädde
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
skinka
- tunna skivor
-
ljust surdegsbröd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs kål och chili i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt.
-
Fördela kålen i smorda cocotteformar, à ca 1 1/2 dl. Strö över osten. Knäck försiktigt i ett ägg i varje form. Häll 1 msk grädde över varje ägg.
-
Tillaga formarna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över lite peppar. Servera cocotterna med julskinka och ljust surdegsbröd.