Äggcocotte med grönkål och cheddar

Äggcocotterna ska njutas direkt! Jultid passar de fantastiskt med julskinka och bröd.

Allt om Mat
Äggcocotte med grönkål och cheddar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl cheddarost - grovriven
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • skinka - tunna skivor
  • ljust surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs kål och chili i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt.

  2. Fördela kålen i smorda cocotteformar, à ca 1 1/2 dl. Strö över osten. Knäck försiktigt i ett ägg i varje form. Häll 1 msk grädde över varje ägg.

  3. Tillaga formarna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över lite peppar. Servera cocotterna med julskinka och ljust surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?