Äggcocotte med grönkål och cheddar

Äggcocotterna ska njutas direkt! Jultid passar de fantastiskt med julskinka och bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl cheddarost - grovriven
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • skinka - tunna skivor
  • ljust surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs kål och chili i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt.

  2. Fördela kålen i smorda cocotteformar, à ca 1 1/2 dl. Strö över osten. Knäck försiktigt i ett ägg i varje form. Häll 1 msk grädde över varje ägg.

  3. Tillaga formarna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över lite peppar. Servera cocotterna med julskinka och ljust surdegsbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!